Pianistenboekje

Eind 2010 verscheen bij Uitgeverij Bekking & Blitz mijn boekje over Nederlandse pianisten uit de 19de en 20ste eeuw. Hierbij baseerde ik mij voornamelijk op de archieven van deze pianisten die zich bij het Nederlands Muziek Instituut bevinden. Het NMI maakt tegenwoordig deel uit van het Haags Gemeentearchief. Daarnaast stelde ik een cd samen met opnamen van een aantal van deze pianisten. Veel daarvan zijn historische opnamen. De oudste opname dateert uit 1904 van Julius Röntgen die een pianorol inspeelt. Maar op deze cd bevinden zich ook opnamen van pianisten die nooit eerder uitgegeven zijn. Kortom een unieke cd.

Het boekje is bijna uitverkocht, maar nog wel bij mij te bestellen. Stuur een mailtje en ik doe een exemplaar op de post.

Omslag_1Ned_Pianisten_CD

 

Interview met Margaret bij Radio Viertakt Podium door Wouter Pleijsier: Over Nederlandse pianisten in de afgelopen eeuwen. Wie waren de grote pianisten in de 19de eeuw? Ze zijn goeddeels vergeten. Musicologe Margaret Krill schreef een boekje over twee eeuwen Nederlandse pianomeesters. Onterecht vergeten namen, vindt ze. In de uitzending vertelt ze waarom.

Recensie van het boekje Nederlandse Pianisten, Meesters uit de 19e en 20e eeuw in Akkoord Magazine.
 Artikel in <>Den Haag Centraal door Aad van der Ven naar aanleiding van het boekje Nederlandse Pianisten, Meesters uit de 19e en 20e eeuw en de bijbehorende cd.