Muziekcursussen klassieke muziek

Sinds 2006 verzorg ik muziekcursussen over diverse onderwerpen. Momenteel doe ik dat in Voorburg, Den Haag en Delft en bij de Volksuniversiteiten van Oegstgeest en Lisse.
In de menubalk kunt u meer lezen over de diverse cursussen die ik geef.

Voorbeelden van enkele cursussen uit het verleden:

Achter de noten
Moeten we wel alles willen weten van wat zich achter de noten bevindt om een compositie goed uit te kunnen voeren of te kunnen
begrijpen / beluisteren? In deze cursus wordt u meegenomen in de veranderende uitvoeringspraktijken van de 17e tot de 20e eeuw. Aan de hand van vijf casestudies worden achtergronden, problemen van de notatie en de daaruit voortvloeiende verschillende interpretaties blootgelegd. Bij elke studie staat een specifiek instrument(en) in de schijnwerpers.

Fireworks!

In deze cursus staat het thema Feest! in al haar hoedanigheden in de muziek centraal. Veel componisten hebben in opdracht voor feestelijke gelegenheden gecomponeerd. Iedereen kent wel de Music for the Royal Fireworks, maar er zijn ook talrijke Feestouvertures geschreven. Er is aandacht voor de werken zelf, de componisten en de context waarin deze ontstonden.

Fireworks!

 

 

 

 

 

 

 

ekc
muziekcursussen
Margaret Krill

In het cursusseizoen 2015-2016 staan drie cursussen gepland in Cultureel Centrum Agora in Voorburg: ‘Wat hoor ik?’ deel 1 en 2 in de periode september/november 2015 en de cursus ‘Olé!’ in de periode februari / maart 2016.