Lezing: ‘Een wonderkind in Den Haag; Mozart en het muziekleven in de hofstad (1765)’

Mozart_painted_by_Greuze_1763-64Waarom bracht de familie Mozart tijdens haar grote Europese tournee in 1765 een bezoek aan Den Haag? Wat had zij daar te zoeken? Was Den Haag inderdaad een aantrekkelijke plek om als reizend virtuoos neer te strijken? Om antwoord te krijgen op deze vragen en om een goed beeld te krijgen van het muziekleven in Den Haag uit die tijd, zal er eerst met muziekvoorbeelden aandacht zijn voor de componisten die toen actief waren en de rol die de Oranjes in dit geheel speelden. Vervolgens wordt uitgebreid stilgestaan bij het verblijf van Mozart en zijn familie, waarbij enkele van de vele composities die het wonderkind in de hofstad schreef, zullen worden beluisterd en toegelicht.

De presentatie is een introductie op het Haagse festival Mozart in Den Haag (10 t/m 13 september)  ter gelegenheid van Mozarts verblijf in de hofstad 250 jaar geleden.

Museon Den Haag
Dinsdag 8 september
Tijd: 13.30 tot 15.30 uur (incl. pauze)
€ 6,50 met kortingskaart voor de dinsdagmiddagpresentaties.
Vanaf september 2015 heeft u toegang tot de dinsdagmiddagpresentatie met een Museon entreebewijs. Op vertoon van de speciale kortingskaart (verkrijgbaar tijdens de dinsdagmiddagpresentaties) betaalt u € 6,50 voor een eenmalig entreebewijs. Dit geeft toegang voor de lezing en voor het Museon. De kortingskaart is persoonlijk en geldig van september 2015 tot september 2016 (niet in combinatie met andere kortingen).
Reserveren is niet mogelijk. Voor meer informatie: Museon

You may also like...