Concertinleidingen en lezingen

Sinds ik musicoloog ben, word ik regelmatig gevraagd om concertinleidingen te geven. Dit deed ik onder meer bij Collegium Musicum Den Haag, de Residentie Bach Ensembles en Het Nederlands Symfonie Orkest. Tijdens mijn jaren bij het Nederlands Muziek Instituut gaf ik lezingen over onder meer ‘De muziek van Jan Gerard Palm’ en over de Nederlandse componiste Johanna Bordewijk-Roepman.

Andere onderwerpen waarover ik regelmatig een lezing geef:
Händels Messiah: een groots oratorium voor Kerstmis?
Muziek in de Gouden Eeuw van Rembrandt van Rijn

Een wonderkind in Den Haag – Mozart en het muziekleven in de hofstad
Mahler en het veranderende muzikale klimaat in Wenen rond 1900
Olé! Een ontdekkingsreis door Spaanse muziek
Op reis met; Mozart, Mendelssohn, Dvorak en Liszt
Composities voor feestelijke gelegenheden

Interesse in een inleiding bij een concert of lezing? Neem gerust contact met mij op.

Lezing_Bachensembles_kl

Concertinleiding over The Dream of Gerontius van Edward Elgar voor de Residentie Bach Ensembles, Anton Philipszaal, Den Haag.

lezing nicolai1

Lezing over de Nederlandse componist W.F.G. Nicolaï en zijn Feestcantate 1813 voor Het Nederlandse Symfonie Orkest, Enschede.